Skog

Klä dig rätt för skog och mark

När hösten så sakta smyger sig på så lockar friluftsliv i skog och mark extra mycket. Är du sugen på att ge dig ut på vandring, eller kanske bara gå på kantarelljakt? För att upplevelsen ska bli så angenäm som möjligt behöver du vara rätt klädd. Läs här hur du klär dig bäst för en tur i skogen.

Välj funktionella kläder

När du går i skogen vill du kunna röra dig fritt samtidigt som du är skyddad från blåst och väta. Det första du bör satsa på är en riktigt bra outdoorbyxa. En sådan är tillverkad i ett slitstarkt material och sitter skönt när du behöver kliva över stock och sten. Hos Garphyttan som är specialiserade på friluftskläder hittar du sådana byxor av hög kvalitet. Det är också viktigt att tänka på vad du sätter på överkroppen. Är det kallt ute kan du med fördel bära en underställströja i funktionsmaterial. Den transporterar fukt från kroppen samtidigt som den håller dig varm. Ovanpå tröjan är en skön fleecejacka ett bra val. Är det regnigt ute kan det också vara bra att bära en skaljacka med vattenavvisande egenskaper. På så sätt håller du dig torr under skogsturen. Botanisera i det stora utbudet hos Garphyttan och välj kläder som passar just dig.

Intresset för friluftsliv har ökat

När pandemin kom och vi inte längre kunde resa eller röra oss i folksamlingar ökade intresset kraftigt för friluftsliv. Många upplever också att de kommer ned i varv när de får röra sig ute i naturen. Positivt är att många kommuner aktivt ser till att ha bra friluftsområden. I Lidköping har man till exempel bestämt sig för att kartlägga friluftslivet för att förbättra det ytterligare.

Känner du dig sugen på att testa vad skogen kan göra för dig? Då är det bara att utrusta dig med lämpliga kläder från Garphyttan och ge dig ut. Du kommer att märka att det finns mycket mer att göra i skogen än vad du trott. Du kan till exempel ägna dig åt att spana på fåglar eller plocka bär eller svamp. Det är inte heller fel att bara sätta dig på en sten och insupa lugnet.

Du kanske också gillar...