Skog

Förbered en romantisk picknick i skogen

Något som är väldigt romantiskt och mysigt utan att det kostar mycket är en picknick. Då får ni en chans att vara med varandra ute i naturen samtidigt som ni kan njuta av god mat och dryck som ni tagit med hemifrån. Det blir ett litet avbräck från vardagen som känns lyxigt utan att kosta en förmögenhet. Ni förbereder allt själva och sedan tar ni er till en fin plats för att avnjuta det ni tagit med. Och vilken plats är egentligen finare och mer romantisk än skogen?

Så förbereder du

Vid förberedelserna måste du välja ut plats, hur ni ska ta er dit och vad ni ska ta med. När det gäller packningen måste du först packa ner något att sitta på, helst något mjukt utan att fukt kan komma upp underifrån om marken skulle vara fuktig. Sedan behöver du packa med mat och dryck. För att kvällen ska bli romantisk bör du packa ner en god flaska riesling som ni kan dela på samt två vinglas. Själva maten bör vara enkel mat i stil med plockmat. Packa ner lite bröd, någon god röra att ha på brödet, lite ost, kanske någon pastasallad och kanske en grillad kyckling. Maten anpassar ni helt efter era preferenser. För en lyckad picknick är förberedelserna väldigt viktiga och att du har en plan för hur maten ska hålla sig varm respektive kall. Ta därför med en kylväska och packa maten i värmebevarande förpackningar.

Gå ut i skogen

De svenska skogarna har något speciellt över sig, något som närmast kan liknas vid en magisk atmosfär. När du väljer var du vill ha din picknick kan du kika lite på någon av Sveriges fantastiska nationalparker för att se om någon verkar lockande. Annars finns även många fina naturreservat runt om i landet med otroligt vackra skogar och fina små vandringsleder som du kan följa för att hitta en plats som du tycker känns bra. Kom dock ihåg att följa allemansrätten och respektera de djur och den natur som kommer finnas runt omkring dig. Gör vad du kan för att undvika att göra upp eld under de torra månaderna eller håll dig till uppställda eldstäder för att minska brandrisken. Det sista steget för att få till en perfekt picknick är att komma ihåg småsakerna som behövs när du är i skogen, som våtservetter, något att äta med och på, en påse för skräp så att du inte lämnar något efter dig, en korkskruv till vinet, en flaska vatten och en vass kniv att skära bröd och annat med. Dessutom bör ni klä er efter vädret och vara beredda på att väder och vind kan förändras snabbt. Ta med en extra filt och en jacka för att vara på den säkra sidan.

Du kanske också gillar...