Skog

Inredning för den skogsintresserade

Sverige är ett land som är rikt på skog och mark. Det är relativt lätt att komma ut i tät skog och omge sig av naturen. Skog räknas som en rikedom, men även om man inte har en egen skog kan man vara skogsintresserad. Vill man går det att få skogsinspirerad inredning. Här får du några tips.

Fina mattor

En sak som gör varje hem lite trevligare att vistas i är fina mattor. De finns med allehanda motiv. Med en fin köksmatta blir köket mer ombonat. För den skogsintresserade finns det gott om mattor med gröna kulörer, men även med skogsmotiv som träd, blad eller liknande. En bra köksmatta bör vara enkel att hålla ren. I köket finns det nämligen stor risk att smuts av olika slag hamnar på mattan.

En bra dörrmatta håller rent hemma

En bra dörrmatta med skogsmotiv gör att smuts från skorna inte följer med vidare in i hallen. Mattan kan också suga upp fukt om man kommit hem med blöta eller snöiga skor. Varför inte välja en dörrmatta med granar eller en som är tillverkad av någon form av trämaterial?

Prydnader från skogen

Förutom mattor som är inspirerade av skogen kan man också finna olika prydnadsföremål som är inspirerade av skogen, eller som rent av hämtats bland träden. Det går till exempel att tillverka en ljuskrona av en dekorativ gren. En fin sten kan bli en bra brevpress och några torkade blad fungerar som bokmärke.

Tillverka möbler av gammalt trä

Av gammalt trä och grenar från skogen kan man också tillverka egna möbler. Det gäller bara att hitta grenar och annat med rätt mått. Man kan sedan använda andra naturmaterial för att binda ihop en möbel istället för att ha lim eller spik. Att tillverka egna möbler är ett väldigt bra sätt att ta tillvara på naturens resurser samtidigt som man får in mer skog i sitt hem.

Du kanske också gillar...