Skog

Lätt packning i skogen

Det finns mängder av sätt att uppleva skogen på och ett av de enklaste och mest lättillgängliga sätten är att helt enkelt bara gå ut i den och njuta av dess magi. För sådana dagsutflykter behövs inte mycket packning, men det kan ändå vara bra att påminna om några detaljer som kommer underlätta och göra din upplevelse ännu härligare.

Tre detaljer för smart packning

Först och främst är det viktigt att tänka på kläderna. Du kan njuta av skogen i vilka typer av väder som helst, men det gör det desto viktigare att du klär dig rätt. Även om det är varmt ute kan det vara betydligt svalare i skogen, och beroende på hur länge du är ute kan vädret förändras relativt snabbt. Något annat som är riktigt bra att ha med sig är någon form av liggunderlag för att sitta bekvämt, men de är också perfekta för att lägga sig ner på och blicka upp bland trädkronorna – då blir skogens magi extra påtaglig och vacker. För att hålla dina energier på topp under din dag i skogen behöver du såklart också ha med dig mat och dryck. Enkelt att äta med så lite efterlämnande skräp som möjligt, så du slipper ha fullt med kladdiga förpackningar kvar i din packning.

Med de här delarna – rätt kläder, liggunderlag och mat och dryck – har du egentligen allt du behöver för en fantastisk dag i skogen. Ha med dig din mobil, men lova dig själv att bara använda den i nödfall alternativt till att ta vackra bilder. Absolut inget surfande i skogen; då missar du hela poängen. Forskning visar hur välgörande skogen är för vårt välmående; vi slappnar av, blir mer stresståliga och det sänker blodtrycket, för att nämna några delar. Men då måste vi fokusera på just avkopplingen och ta in skogen och naturen med alla våra sinnen. Ser vi dessutom till att spendera tid i naturen regelbundet så kommer alla hälsofördelar.

Så planera in din nästa tur ut bland träd, mossa och fågelsång, packa lätt men smart och se till att njuta ordentligt. Se, lyssna, känn, lukta, smaka på skogen och känn hur välmåendet sprider sig inom dig.

Du kanske också gillar...