Skog

Smartare skötsel av skog och mark

Att ta hand om skog och mark kräver både tid, pengar och ork. Man kan dessutom behöva en del fysisk styrka och i regel krävs det att man är på plats för att arbetet ska bli gjort om man inte har ansvarstagande personal. Men hur kan man göra delar av arbetet på lite smartare sätt och hur håller man koll på sina kostnader?

Fjärrstyrd elektronik

Genom att fjärrstyra elektronik med Athom Homey kan man tända lampor, starta smarta dammsugare och en hel del annat bara genom att ansluta dem till hubben och trycka på en knapp. Man kan med andra ord se till att huset är upplyst när man kommer hem, man kan se till att husdjuren får mat eller så kan AC:n startas direkt via telefonen. Man behöver inte hålla reda på flera olika appar utan allt finns på ett ställe. Med den fjärrstyrda elektroniken kan man också få ett meddelande i telefonen om sakerna är utan ström eller om något annat skett med dem.

Automatiska maskiner

Det finns ett flertal maskiner inom lantbruk och skogsbruk som mer eller mindre gör arbetet automatiskt. En skogsmaskin kan ställas in inom vilket område den ska arbeta. Kommer man utanför det larmar maskinen. Man kan också ställa in trädets omkrets och en hel del annat. Maskinen tar sedan ner trädet, kvistar av det och delar det i lagom stora bitar som kan transporteras ut ur skogen. Man slipper stå med yxa och riskera sin hälsa med att få stora träd över sig. I maskinerna sitter man skyddad.

Även när det gäller lantbruk sköts mycket av maskinerna. Man kan ställa in sådjup, hur höbalar ska formas och mycket annat. Man behöver som förare i regel bara åka med och på sin höjd styra.

Tänk på kostnaderna

Automatiska maskiner kostar en del pengar men å andra sidan tjänar man snabbt in summan på produktionen. Det kan dock vara klokt att hålla lite koll på utgifterna, och även för det finns det datorprogram som sköter allt automatiskt. De kan dessutom hålla koll på garantiperioder och kvitton som annars är svåra att bevara.

Hur underlättar man skötseln?

I många fall har man skogsbruk och lantbruk vid sidan av ett vanligt arbete. Då vill man att allt ska gå så lätt som möjligt. Att underlätta skötseln med smarta maskiner, lösningar för smarta hem med mera är en stor fördel som gör att man får mer tid och energi till att verkligen njuta av skogen eller marken man hanterar. Se till att ha en bra organisation på allt. Då blir arbetet både lättare och roligare.

Du kanske också gillar...