Skog

Bil för att ta sig fram i skogen

I Sverige finns det flera mysiga skogsvägar att åka runt på om man vill ta sig bort från den hetsiga trafiken. Men skogsvägarna är allt annat än platta och fina som asfaltsvägarna är. Dessutom kan man behöva vända där det inte ens finns en väg om det visar sig att man kört fel. Men vilka bilar passar i skogen?

Vilka bilar passar i skogen?

Med små bilar från Mini kan man lätt vända och ta sig fram på mindre vägar. Man bör dock se till att bilen har en lite högre markfrigång. På skogsvägar finns rötter och stenar som lätt kan slå sönder saker under bilen med dyra reparationer som följd. Det är också bra att ha en bil som man inte är jätterädd om. Det kan nämligen bli en del repor i lacken när grenar och annat skrapas mot bilen under tiden man kör.

När behöver man färdas i skog och mark?

Det finns flera tillfällen då man kan behöva färdas i skog och mark. Om man bor i skogen eller om man har jaktmark måste man ta sig hem eller till sina marker. Bärplockare behöver köra ut i skogen, liksom fågelskådare. Det kan också vara skönt att bara köra ut i skogen då och då för att titta på samt njuta av naturen.

Om man till vardags bara kör i stadstrafik kan det vara onödigt att köpa en till bil som bara ska användas i skogen. Då kan det vara skönt att finna lite större och mer välbesökta skogsvägar som sköts bra. Där brukar också vanliga familjebilar kunna ta sig fram utan problem även om man behöver vara lite mer försiktig när man kör.

Om något sker

Ute i skog och mark kan mycket hända. Det är inte fel att ha med sig en mobiltelefon så man kan larma SOS om det uppstår en nödsituation. Man kanske upptäcker en skogsbrand, eller så råkar man ut för en olycka. Om bilen skulle gå sönder kan man inte ringa larmnumret men en mobil är trots allt bra för att kunna ringa bärgare eller annan hjälp. Det skadar inte heller att ha med sig ett reservdäck samt lite tejp och verktyg som kan användas för att laga lite mindre skador som kan uppstå under färden.

Du kanske också gillar...